Slowjuicer

Slowjuicer

Een slowjuicer is een toestel waarbij fruit, groenten en kruiden op een zeer trage, kneuzende manier worden geperst om ze te ontsappen. Pulp en sap worden mooi van elkaar gescheiden. Voedingsstoffen en enzymen blijven beter behouden, omdat er quasi geen zuurstof wordt toegevoegd. Het sap komt gewoon koud uit het toestel, ideaal om direct vers op te drinken of verder te verwerken tot siroop of gelei.

Wil je het sap uit je slowjuicer echter bewaren, moet je het eerst nog verhitten om het vervolgens heet in gesteriliseerde flessen te gieten. 

Giet de fles zo vol mogelijk en draai het draaideksel er direct stevig op. Laat gedurende 24 uur afkoelen en check dan of de fles vacuüm is getrokken. Duw op het deksel om te kijken of het nog beweegt. Is het stevig naar binnen getrokken en kan je het niet meer bewegen, dan kan je fles in de berging weggezet worden voor later verbruik. Kan je het draaideksel nog bewegen, dan is de fles niet luchtledig getrokken. Zet het sap dan in de koelkast en nuttig het snel.

Wanneer je het hete sap in weckflessen of weckpotten giet, vergeet dan niet dat je deze nog 30 minuten moet wecken op 90°C. Laat ze daarna 24 uur afkoelen, haal de klemmen weg en controleer of ze vacuüm zijn getrokken.

Reactie plaatsen