Over Moeke Marleen

De methodes en kennis van vroeger doorgeven aan de volgende generaties

Missie

Ik hou ervan om mijn passies met anderen te delen... Koken, moestuinieren, oogsten en die oogst verwerken, bloemen en planten zaaien en opkweken,... en vooral ook experimenteren in de keuken... De afgelopen jaren stond ik versteld van hoeveel kennis over oude bewaarmethodes gewoon niet meer gekend is bij mijn generatie. Het was een plezier om mij in te lezen, in te werken en mij de kennis eigen te maken. 

Verder is er ook niets fijner dan met anderen in een keuken te staan of rond een tafel te zitten en te praten over wederzijdse interesses, werkwijzen, receptjes en hoe gezonde ingrediënten op een originele manier verwerkt kunnen worden.

Mijn cursisten geven me energie. Het is zo fijn om gelijkgestemden rond me te hebben. Ik geef misschien de basisinfo om te wecken en in te maken, maar vaak krijg ik zelf ideetjes aangereikt en kan ik daarna zelf nog verder experimenteren. Ik zou dus eigenlijk niet over "Cursisten" mogen spreken, maar over vrienden.

Mijn Missie is dan ook om van Moeke Marleen een warme Vriendengroep te maken met onze eigen privéclub in de vorm van een Community, waar alle kookkennis geduldig en vriendschappelijk uitgelegd en gedeeld wordt. Maar dat is nog toekomstmuziek en daar horen jullie later meer van!


Hart voor wecken

Mijn team... Klein, maar fijn!

Moeke Marleen

Moeke Marleen

Drijvende kracht achter de workshops

Nils Pocket

"Fix-it" Nils

Mijn  vraagbaken bij IT-strubbelingen, cameraman & editor van alle beeldmateriaal.

Ontwerper van ons logo en huisstijl.

Judith

Vriendin & mede-herboriste, die hulp biedt bij de webshop en online marketing tools.

Mijn diensten

Gevulde weckketel

Workshops privé

Passen de gewone lesdata niet in jouw werkplanning? Wil je graag 1 op 1 les krijgen van mij i.p.v. in groep? Dat kan! Laat weten wat jij juist wil leren, wanneer dat past in jouw agenda en dan stel ik een eigen programma voor je samen.

Your wish is my command!

Workshop in groep

Workshops in groep

Workshops in groep zijn interessant omwille van 2 redenen... Ze zijn budgetvriendelijker en gewoon mégagezellig! Een groep mensen met dezelfde interesses brengt een aparte sfeer met zich mee. Leren & plezier hebben.

Het is gewoon dubbel genieten!

Bedrijfsactiviteit

Workshops voor bedrijven

Zin in een aparte activiteit voor je teambuildingdag?

Originele demo nodig bij een opendeur?

Dan kan ik je zeker verder helpen.

We overleggen eerst de vereisten, ik werk een planning uit en dan schaven we samen bij waar nodig.

Alles kan... of toch bijna ;-)

Wat anderen over mij zeggen...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Leuk, overzichtelijk & bovenal leerrijk

16/08/2020 - Jenda Sucaet

Enkele weken terug een workshop wecken gevolgd. Deze was leuk, overzichtelijk en bovenal leerrijk. Vandaag dan ook de daad bij het woord gevoegd en mijn eerste weckpotten gevuld. Tijdens de werkzaamheden kwamen er toch nog enkele vraagjes boven water. Deze doorgespeeld aan Moeke Marleen via fb en enkele tellen later had ik reeds antwoord! Zeker een aanrader om er workshops bij te volgen

Ms. Nameless
Add Your Stars
De microbe te pakken

08/08/2020 - Hilde Props

Een cursus wecken gevolgd in de Corridor bij Moeke Marleen. De info werd op een overzichtelijke manier gebracht en alles kon men nog eens nalezen in een infobundel die we meekregen naar huis. We gingen met onze zelfgekweekte tomaten aan de slag zodat iedereen op het einde van de cursus  zelfgemaakte passata en aubergine chutney  meenam.

Ik heb de microbe te pakken en ben al volop aan de slag gegaan!

Ms. Nameless
Add Your Stars
Uitgestalde voorbeelden en veel informatie
7/08/2020 - Els De Coene

Op zaterdag 1 augustus, een workshop wecken gevolgd bij Moeke Marleen. Op een leuke manier heel veel informatie gekregen; die bovendien ook nog eens terug te vinden was in een mooie bundel. Er was ook veel ruimte voor vragen. Wat ik ook fijn vond waren de voorbeelden die uitgestald waren: boeken en weckbokalen gevuld met allerlei groenten, soepen, fruit, dranken,... Met heel veel ideeën en "goesting" om te wecken naar huis gegaan; niet te vergeten de 2 bokalen passata en de auberginechutney. Kortom: een echte aanrader!

Ms. Nameless
Add Your Stars