
OVERZICHT WORKSHOPS
OVERZICHT WORKSHOPS
OVERZICHT WORKSHOPS
Sommige mensen vinden het gemakkelijker om het overzicht per maand te zien om te kijken wat ze in rustige of vrije periodes kunnen volgen aan workshops.
Hier vind je dan ook een lijst van alle workshops, mooi gesorteerd per maand.
Grondige basisworkshop met theoretische uiteenzetting over het steriliseren. Daarnaast vullen we ook een ketel met tomatenpassata en maken we nog een chutney of een potje met ingemaakte groenten. Je gaat naar huis met een weckpot passata, een ingemaakte chutney en een bundel met tips, tricks & recepten om thuis mee aan de slag te gaan.
Heb je op zich al een basiskennis van het Wecken, maar heb je nog wat drempelvrees om helemaal alleen aan de slag te gaan?
Kom nog een halve dag meedraaien in de keuken en stel honderduit vragen, zodat je vol zelfvertrouwen huiswaarts keert!
Feestdagen... Meestal ben je 2 à 3 dagen aan het rondhollen, voorbereiden, koken,… en heb je de avond zelf weinig plezier aan je gasten, omdat je nog uren in de keuken doorbrengt.
In deze workshop doen we de grote voorbereidingen voor een 4-gangen feestmenu, waarbij we zoveel mogelijk wecken & inmaken.
Pompoenen kan je gemakkelijk bewaren wanneer ze droog & koel weggelegd worden.
Maar… het is ook zó fijn om een potje lekkers klaar te hebben staan in je voorraadkast.
In deze workshop maken we 3 productjes, van zoet over zoet-zuur naar hartig.
Iedereen heeft toch al confituur of chutney gemaakt!?! Niet?
Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag om 3 confituren en chutneys te maken.
Je gaat naar huis met 3 potjes lekkers en een bundel recepten om zelf mee aan de slag te gaan.
Het kan niet altijd courgettesoep zijn, hé!
Hoe klinken ingemaakte courgette met ajuin in een kurkumasausje, courgettes zoetzuur, geweckte courgettesoep, pickles, courgette-en-paprikasalsa,...?
In deze workshop maken we 3 gerechtjes, van zoet naar zoet-zuur en hartig.
Elk seizoen heeft z'n bloesems, bloemen, vruchten,... om heerlijke siropen van te maken.
Heb je nog nooit siroop gemaakt of zoek je lekkere combinaties?
We maken drie siropen, delen ervaringen & je gaat naar huis met mooie flesjes & een bundel recepten om thuis uit te proberen!
Al gehoord van pasta met daslook, gnocchi van brandneteltopjes, een smoothie van brandnetel & munt? Of van een zevenblad soep, een frittata van paardenbloem, couscous met melgazenvoet? Of van cake met moerasspirea, flammkuchen met duizendblad, een hartige taart met kaasjeskruid, pana cotta met bijvoet? Of soep van Oost-Indische kers, een pesto van vogelmuur, rozenbottelchutney, een roerbak met weegbree? Of van sleedoorngin, meidoornketchup, zoete aardappel- en kastanjeburgers?
Hoor je het nu in Keulen donderen, maar intrigeert het je? Kom dan zeker eens meedoen!
In deze workshop is een volwaardige maaltijd voorzien, dus kom zeker met een lege buik.
De maanden december, januari en februari gaan vaak gepaard met de typische winterkwaaltjes, zoals verkoudheden, griep en een versnufte neus.
Wil je graag leren welke planten je kunnen helpen om er sneller bovenop te komen? We maken eenvoudige infusen, een wintersiroop met hoeststillende werking en een neuszalfje.
Heb je altijd al graag je eigen hand- en/of dagcrème gemaakt i.p.v. telkens opnieuw dure potjes te kopen? Je weet exáct wat er in zit en maakt gewoon nieuwe wanneer je voorraad op is.
Tijdens deze workshop krijg je uitleg over de samenstelling van crèmes en maken we zowel een dag- als een handcrème.
Kiemgroenten zijn een bron aan voedingsstoffen, superlekker en helaas ook best duur in de supermarkt. Maar wist je ook dat je ze héél gemakkelijk zelf kan kweken?
Leer hoe je zelf aan de slag kunt en kom zeker ook proeven!
Het is een natuurlijk middel dat bestaat uit honing, azijn en kruiden, fruit en/of bloemen.
Oxymels zijn een perfect middel om je immuunsysteem te boosten, bij hoest & verkoudheid, spijsverteringsproblemen,... en nog zoveel meer.
Je gaat naar huis met 2 zelfgemaakte oxymels en een bundel met info & recepten, zodat je thuis nog verder aan de slag kan gaan.