Halfautomatische weckketel

Halfautomatische weckketel

Een halfautomatische weckketel is een elektrische weckketel, waarbij er alleen een knop is voorzien om de temperatuur in te stellen. De ketel houdt de temperatuur stabiel, maar je moet zelf de tijd in het oog houden. Van zodra de temperatuur is bereikt, gaat de tijd pas in.

Bij de aanschaf van een ketel heb je nog een paar extra keuzemogelijkheden. Enerzijds kan je nog het materiaal kiezen. Zo zijn er ketels beschikbaar in RVS en in emaille. De RVS-variant is iets duurder, maar gaat langer mee en is eenvoudiger netjes te houden. Anderzijds hebben ketels ook vaak een kraantje onderaan. Voor mensen die wat minder goed te been zijn of wat gevoeligere gewrichten hebben, kan het handig zijn om het weckwater achteraf via dit kraantje weg te laten lopen i.p.v. de ketel met water & al op te heffen om de ketel leeg te maken. De weckketels kunnen bovendien ook gebruikt worden om grote hoeveelheden vloeistof op te warmen. Denk maar aan warme chocolademelk bij een jeugdbeweging of glühwein op een kerstmarkt ten voordele van de boogschietclub. Dat kraantje komt op zo’n moment maar al te goed van pas.

Wanneer je dit echter niet gaat gebruiken, kan je het kraantje beter achterwege laten en voor een gewone ketel kiezen. Het is namelijk toch een extra dichting die in de loop der jaren kan gaan lekken. 

Reactie plaatsen